مرکز طراحی سایت در اصفهان

مرکز طراحی سایت در اصفهان 11:09 ق.ظ

خرید سنگ مرمریت

واژه ی سنگ مرمریت، اصالتی یونانی دارد و از واژه ی Marmaros به معنای سنگ درخشان گرفته شده است. در زبان انگلیسی به گونه های مختلف سنگ ها اعم از مرمرها، مرمریت ها و چینی کریستال ها، واژه ی ماربل(Marble) اطلاق می شود. اما هر یک از این سنگ ها در ایران نام مخصوص به خود را دارند. در اینجا سنگ های مرمریت را به طور کامل مورد بررسی قرار می دهیم.

مرمریت نوعی از سنگ های دگرگونی است. روند شکل گیری سنگ های مرمریت به این صورت است که سنگ های آهکی در گذر زمان و تحت فشار و حرارت بسیار بالا دگرگون شده و به سنگ های مرمریت تبدیل می شوند. این سنگ در خالص ترین حالت به رنگ سفید مشاهده می شود. تصوری که معمولا در اذهان عموم مردم از سنگ مرمریت وجود دارد، سنگ هایی با بلورهای دانه دانه و ریز است که شباهت به شکر دارد.

رنگ سنگ های مرمریت را می توان به دو صورت طبیعی و مصنوعی ایجاد کرد. برای مثال برخی سنگ های مرمریت در ایران یا افغانستان به طور ذاتی مایل به صورتی رنگ هستند. علت این رنگ صورتی، وجود اکسید آهن دهیدراته در این سنگ هاست. اما برخی تولیدکنندگان، برای افزایش غلظت رنگ صورتی این سنگ ها از رنگ هایی در پشت سنگ استفاده می کنند و این مصداقی از رنگ های مصنوعی سنگ ها به شمار می رود. در فرایند تولید سنگ های مرمریت با رنگ مصنوعی، تولیدکنندگان اغلب از مرمریت های بی رنگ یا خنثی استفاده می کنند. همچنین تولیدکنندگان برای آنکه مقاومت سنگ ها افزایش یابد در پشت سنگ ها اپوکسی به کار می برند که این ماده می تواند در تغییر رنگ سنگ ها هم موثر و کمک کننده باشد.

منبع سنگ مرمریت

منبع اصلی ساخت سنگ مرمریت ، سنگ آهک است. به همین خاطر برای توضیح طریقه تولید سنگ مرمریت طبیعی، ابتدا نحوه تولید آهک را بررسی می کنیم. در واقع افزایش دما و فشار در فرایند رانش صفحات زمین مرمریت ها را تولید می کند. البته بالا رفتن دمای سنگ آهک از طریق ماگماهای آتشفشانی هم می تواند باعث تولید سنگ مرمریت بشود. دما و فشار دو عامل فوق العاده هستند که کلسیت های موجود در سنگ را کریستالی کرده و  باعث تغییر بافت آنها می شوند. بعد از گذشت زمان، وقتی این کریستال ها بزرگ شد، در هم گره می خورند و درپایان، ظاهری شبیه به دانه های بلورین شکر پیدا می کنند. حرکت صفحات زمین، سنگ مرمریت را می شکاند و تکه های شکسته این سنگ دوباره با گذر زمان و بر اثر حرارت به یکدیگر پیوند می خورد. این پدیده اگر به طور مکرر اتفاق بیفتد باعث ایحاد شیار های زیبایی در سنگ مرمریت می شود.

یونانیان اولین کسانی بودند که سنگ مرمریت را کشف کرده و مجذوب زیبایی و مقاومت آن شدند. آنها این سنگ را در صنعت معماری، پیکر تراشی یا مجسمه سازی به کار بردند. بعدها، رومیان هم به این سنگ ها علاقه مند شده و در جستجوی معادن این سنگ برآمدند. معدن سنگ های مرمریت در بیشتر کشورها یافت می شود اما چهار کشور چین، ایتالیا، اسپانیا و هند، نیمی از نیاز کشورهای جهان به سنگ مرمریت را تامین می کنند. معروف ترین و بهترین سنگ های مرمریت در ایتالیا هستند. همچنین 54 درصد از معادن سنگ های ایران را معادن سنگ مرمریت تشکیل میدهد.

آنچه که توانست توجه مردم یونانی را در ابتدا به خود جلب کند، ظاهر زیبا و درخشان سنگ مرمریت بود. کریستال های بلور مانند شبیه به دانه های شکر، مقیاس مناسبی است برای اینکه سنگ مرمریت را از سایر سنگ ها تمایز بدهیم.

خرید سنگ مرمریت را با ما تجربه کنید.

همچنین سنگ مرمریت  معمولا رنگ های روشنی دارند و در خالص ترین حالت به رنگ سفید هستند. اما در همین سنگ های خالص نیز مواد معدنی دیگری وجود دارد که شیارها و طیف های رنگی متفاوتی در آن ها ایجاد می کند.

همانطور که پیش از این اشاره کردیم سنگ های مرمریت تحت فشار بسیار بالا و حرارت بالای ناشی از گدازه های آتشفشان شکل گرفته اند. بنابراین در برابر آتش و یا ظروف داغ مقاومت بالایی دارند.